In gesprek met: Jeroen Brabers – Moervast

Een korte kennismaking met Moervast

Moervast bevestigingsmaterialen is een groothandel gevestigd in Susteren en voornamelijk bedoeld voor bedrijven in de bouw en industrie. Het bedrijf bestaat sinds 1994 en is opgericht door Arie Peters. Jeroen Brabers heeft Moervast in 2019 overgenomen. Zelf was Jeroen een nieuweling op het gebied van bevestigingsmaterialen, maar wel iemand die service en betrouwbaarheid zeer hoog in het vaandel heeft staan. De kernwaarden van Moervast zijn: merkonafhankelijke adviezen, kostenbesparing, one-stop-shopping en efficiency. De beste A-merken zijn bij Moervast tot je beschikking en je bestellingen zijn te volgen via track & trace.

Moervast heeft op dit moment meer dan 150.000 verschillende artikelen onder één dak. De webshop (www.moervast.nl) en de verkopen via bol.com en Amazon worden steeds belangrijker. Er is een grote verschuiving te zien van lokale speler naar nationale speler door de verkopen via Marketplaces.

De geschiedenis tussen Moervast en RoPe IT

Jeroen heeft vele jaren gewerkt bij STL Group/Lenco. Dit was tot 2014 het bedrijf van zijn vader. Lenco is een importeur en groothandel van elektronische apparatuur. Peter en Roel, de eigenaren van RoPe IT waren hier ook werkzaam, en waren dus collega’s van Jeroen.

Het werken met Dynamics NAV

Bij Moervast werd voor de overname door Jeroen al gewerkt met Microsoft Dynamics NAV. Ook bij STL Group/Lenco werd met Dynamics gewerkt. Voor Jeroen was het dus al een bekend product en een logische stap om met Dynamics verder te gaan. Jeroen heeft na de overname van Moervast gelijk Peter en Roel betrokken bij de service en het onderhoud van Dynamics. Peter heeft speciaal voor Moervast een koppeling gemaakt vanuit NAV naar bol.com en Amazon zodat de bestellingen die via deze websites binnenkomen ook gelijk worden verwerkt in Dynamics. Deze koppeling is ook gekoppeld aan de vervoerder, waardoor de klant gelijk een track & trace nummer toegestuurd krijgt als de bestelling is verwerkt.

De overgang van Dynamics NAV naar Business Central

De ondersteuning op Dynamics NAV zal straks een keer gaan stoppen, daarom is het handig om alvast naar de toekomst te kijken. Moervast gaat binnenkort over naar de nieuwe versie van Dynamics NAV genaamd Business Central. Alle informatie die binnen Dynamics bestond gaat hierdoor naar de Cloud. Daarnaast hoef je zelf geen backups meer te maken en de servicekosten gaan naar beneden. Je blijft up-to-date en de maandelijkse kosten worden lager. Een win-win situatie.

De support van RoPe in de ogen van Moervast

Volgens Jeroen is RoPe IT altijd goed te bereiken en word je snel teruggebeld met goede antwoorden en oplossingen. RoPe IT kent hun klanten goed, je bent geen nummertje. Als er een spoedklus is gaat RoPe IT meteen aan de slag en er wordt meegedacht met oplossing op praktisch gebied, maar ook over mogelijke consequenties van wijzigingen in het pakket.

Artikel delen