Business Central release wave 2 – 2023

Beste Business Central user,

In oktober 2023 komt de nieuwe release van Business Central uit. In deze release zullen een aantal verbeteringen doorgevoerd worden, en een aantal functionaliteiten bij komen. Hieronder hebben wij de meest belangrijke verbeteringen uitgelicht.

Gebruiksgemak

Onderscheid tussen browsertabbladen tijdens multitasking.

Het wordt overzichtelijker om tegelijkertijd in meerdere bedrijven in dezelfde tenant te werken.

Op elk moment zoeken naar gegevens in Business Central.

Het wordt mogelijk om in Business Central te zoeken naar alle gegevens die matchen met uw zoekterm. De meest relevante resultaten worden hierbij als eerste weergegeven.

Performance verbetering.

De nieuwe release brengt performance verbeteringen met zich mee. Gegevens zullen sneller op de server en pagina’s zullen sneller in de client worden geladen. Ook wordt het gebruik van databasevergrendelingen geminimaliseerd bij het uitvoeren van bedrijfslogica. U zult een snellere en responsievere Business Central-toepassing ervaren.

Document- en boekingsdatums synchroniseren voor verkopen en inkopen.

Vanaf deze release is het mogelijk om document- en boekingsdatums te synchroniseren om de financiële nauwkeurigheid en operationele flexibiliteit te verbeteren.

Meer kolommen en velden toevoegen aan pagina’s voor betere inzichten.

Microsoft heeft op verschillende pagina’s meer velden en kolommen toegevoegd om uit te kiezen bij het personaliseren van pagina’s.

Zoeken naar pagina’s en gegevens in de mobiele Business Central app.

Aan de mobiele app wordt een algemene zoekfunctie toegevoegd, vergelijkbaar met de huidige zoekfunctie in de webversie.

Gegevens in query’s analyseren, groeperen en draaien met behulp van meerdere tabellen.

Eindgebruikers en gegevensanalisten kunnen gegevens van query’s rechtstreeks in de client analyseren zonder de pagina in Excel te openen of een rapport uit te voeren.

Productiever werken terwijl u urenstaten goedkeurt en/of invoert.

Het is mogelijk om urenstaten te kopiëren waardoor periodiek terugkomende taken niet opnieuw aangemaakt hoeven te worden. Ook is het mogelijk om meerdere urenstaten tegelijk goed te keuren.

Logistieke verbeteringen

Barcode scannen met de mobiele Business Central app.

Business Central voegt een barcodescanner toe aan de app waardoor de productiviteit van vooral magazijnmedewerkers wordt verhoogd.

Artikelen eenvoudiger identificeren en volgen met artikelreferenties.

In het artikelherindelingsdagboek wordt het artikelreferentienummer toegevoegd. Hierdoor wordt het voorraadbeheer gestroomlijnd.

Beschikbaarheidsoverzicht voor het berekenen van hoeveelheden in uw magazijn.

Door het toevoegen van het beschikbaarheidsoverzicht wordt de efficiëntie verhoogd van de magazijnafhandeling door middel van nauwkeurige en realtime informatie over voorraadniveaus, locaties in het magazijn en andere factoren die van invloed zijn op beschikbare hoeveelheden.

Verbeterde processen voor voorraadtellingen en aanpassingen.

De bruikbaarheid van verschillende gebieden binnen processen voor het tellen en aanpassen van voorraad is verbeterd. Artikelen kunnen bijvoorbeeld worden opgenomen in de inventarisatieorder, ongeacht hun beschikbaarheid of omzet.

 

Verbeteringen in bruikbaarheid voor magazijnen, voorraad en tracering.

Ook is de bruikbaarheid van verschillende gebieden binnen voorraad- en magazijnbeheer verbeterd. Zo kunt u hulp krijgen bij het aanmaken van magazijnmedewerkers en zijn gegevens op meerdere plekken beschikbaar.

 

Dit zijn de belangrijkste updates binnen Business Central. Mochten er nog vragen zijn dan horen wij deze graag. Via onderstaande link kunt u de volledige documentatie vinden van Microsoft over de nieuwe release van Business Central.

Business Central release wave 2 – 2023

Artikel delen